SASTOJCI

Za 6 pahuljica

  • 150 g di bijele čokolade
  • 150 g di mliječne čokolade
  • 150 g di tamne čokolade
  • silikonski kalup Čokoladne pahuljice

PRIPREMA

Zasebno otopiti tri vrste čokolade, uliti otopljenu čokoladu u dresir vrećicu. Ukoliko nemate dresir vrećice možete je sami napraviti od papira koji ćete zamotati u oblik korneta.Najprije sa jednom vrstom čokolade napunite kalupa tj. onaj dio kalupa sa ornamentom. Nakon toga ostavite u hladnjaku cca 5 minuta. Ostatak čokolade podijelite u 3 zdjelice kako bi je eventualano mogli zagrijati ukoliko se stisne dok čekate čokoladu iz hladnjaka da se stvrdne. Izvadite kalup iz hladnjaka, provjerite da li se čokolada dovoljno stvrdnula. Ulijte ostatak čokolade u kalup i ponovno vratite u hladnjak da se stvrdne. U hladnjaku čokoladu u kalupima ostavite nekoliko sati te potom nježno izvadite iz kalupa.

Vrlo je jednostavno za pripremu, a svakako će obogatiti vaš blagdanski stol ili možda i božićno drvce. Uživajte u izradi!