Opis
Svaki novi So Good časopis mali je komadić najboljeg peciva koje vam služimo s puno ljubavi.
To je fotografija stvarnosti profesije na međunarodnoj razini, sa svim njezinim nijansama i posebnostima. No, iznad kulturoloških, geografskih i gastronomskih razlika, svaki od članaka koji čine ovu publikaciju primjer je profesionalnog nemira, nesukladnosti, želje da se ide dalje i istražuju granice.
U ovom broju 32 započinjemo putovanje posjetom najhladnijim geografskim širinama, ispod nule, kako bismo otkrili smrznute kreacije četiri velika majstora ove discipline, svaki iz svoje profesionalne perspektive, iz naj„slastičarske“ vizije MOF-a Emmanuel Ryona i Davida Wesmaëla , do “kulinarskog” mladog ruskog slastičara Artema Gracheva , prolazeći kroz senzornu teoriju aroma višestranog Jesúsa Escalera . Ako preživite ledena iskušenja, doći ćete do ukusne hvale jednostavnosti koju nam nudi MOF David Briand , bit ćete zavedeni očiglednom nevinošću Eunji Leeja i bit ćete iznenađeni profinjenom i kreativnom viennoiserieom Nuña Garcíe.
Potom će vas Paul Yochum odvući u svijet gastronomskih krafni, Joris Vanhee će vas naučiti kako raditi s najsvježijom čokoladom, Michal Kleiber ispričat će vam o svojim izletima u poljsku tradiciju i prirodu, a Raúl Bernal i Pol Marginedas će vas prevesti visokoj konkurenciji i s vama će podijeliti posao koji ih je učinio najboljim majstorima čokolade u Španjolskoj. Nakon skoka do antipoda, stižete u Melbourne gdje će vam Ash Smith pokazati svoje utješne slastice, poput velikog zagrljaja u zimskoj noći. Odatle u Japan, gdje će vas Jiro Tanaka upoznati sa sugestivnim konceptom Deliganta. A u Dubaiju vas čekaju braća Orfali koji će vam otkriti tajnu nevjerojatnog uspjeha njihovog poslovnog prijedloga na Bliskom istoku.
Jedan od najneobičnijih trenutaka ovog putovanja doživjet ćete tijekom posjeta Juliusu Persooneu , tvorcu čokolada koje su posebne poput njegove bombone od umjetne sline za oboljele od raka grla. Ronald García pokazat će vam kako je nasljeđe Maja ključno za razumijevanje današnjeg peciva, a velika dama američke kuhinje, Suzette Gresham , poželjet će vam dobrodošlicu u svom Acquarellu u San Franciscu gdje ćete naučiti o njegovoj ukusnoj povijesti. Putovanje završava u Maleziji, gdje ćete posjetiti Wei Loon Tana, Jeffreya Tana i par Jer Yenn & Jia Y i, svi oni eksponenti spektakularne eksplozije koju slastičarstvo doživljava u ovoj privlačnoj zemlji jugoistočne Azije.
Možete li smisliti bolje putovanje?
Jezik
engleski
Autor/i
Posavjetujte se sa sažetkom
Polutvrdi uvez
318 stranica
Godišnje izdanje
2024
Težina
2,1 kg
Uzbudljivi svijet ispod nule
Emmanuel Ryon. francuska profinjenost
David Wesmaël. Boje okusa
Isus Escalera. Esencija dobrog sladoleda
Artem Gračev. Dubina i emocija kroz sladoled
David Briand. Zdrav razum peciva
Eunji Lee. Opasna nevinost
Nuño García. Haute viennoiserie
Paul Yochum. Gastronomizacija krafne
Joris Vanhee. čokoladne staze
Michal Kleiber. Putovanje
Raul Bernal. Čokoladijer na biciklu
Pol Marginedas. Kad mit postane čokolada
Ash Smith. Veliki zagrljaj u zimskoj noći
Jiro Tanaka. Neka bude nježno
Mohammad, Wassim i Omar Orfali. Bratimljenje kuhinje i slastičarstva
Julius Personone. Više rock ‘n’ rolla nego ikad
Ronald Garcia. Što pâtisserie duguje Srednjoj Americi
Suzette Gresham. Stvaranje nezaboravnih iskustava za goste i osoblje jednako je bitno
sitnice
MALEZIJA , epicentar visoke slastičarne
Wei Loon Tan malezijski naglasak
Jeffrey Tan Biti slastičar da bi bio sretan
Jer Yenn i Jia Yi. Dva u ravnoteži