Opis
Izuzetno veliki kalup prikladan za svako godišnje doba.
Profesionalni kalup GIGA, koji je osmislio zajedno s Cirom Fraddannom – Chocolate Academy Chefom, dizajniran je za one koji žele zadiviti u svako godišnje doba. Ljeti pretvorite čokoladu u iznimno veliku pločicu ispunjenu sladoledom, eksplozijom svježine i ukusa. Za Božić ga napunite nugatom kako biste stvorili desert koji u sebi sažima svu čaroliju blagdana. Uz GIGA, svaki bar postaje remek-djelo za dijeljenje, savršeno za posebne trenutke. Svestran i inovativan, omogućuje vam da se igrate s okusima i teksturama, uvijek pružajući nesvakidašnje slatko iskustvo.
Recept za nugat Ciro Fraddanno
Čokoladica punjena nugatom, izrađena u GIGA kalupu, savršena je božićna poslastica koju možete podijeliti s najdražima. Kreirao Ciro Fraddanno , kuhar na Akademiji čokolade u Milanu, GIGA vam omogućuje izradu iznimno velikih pločica, kombinirajući umjetnost čokolade s ukusnim prazničnim nadjevom od nugata. Ova inovativna i neodoljiva slastica jedinstven je način da iznenadite svoje goste tijekom božićnih slavlja, čineći vaš stol još posebnijim za blagdane.
Otkrijte ekskluzivne korake recepta Cira Fraddanna za stvaranje GIGA bara, neodoljivog zalogaja punjenog sladoledom. Jedinstveno i ukusno iskustvo, savršeno za dijeljenje!
“NOUGAT GIGA BAR” – recept Ciro Fraddanno
Sastojci:
Ekstra tamnačokolade 34/36
Punjenje od bijele čokolade i višanja
Punjenje od čokolade i špekula
Tamnu čokoladu otopiti na 40/45° i pretkristalizirati na 31°C ili uzeti već prethodno kristaliziranu čokoladu (npr. iz aparata za temperiranje). Unutar kalupa izraditi tanki sloj čokolade. Lagano kristalizirati.
Punjenje od bijele čokolade i višanja
Sastojci:
Bijela čokolada 28%
Namaz od bijele čokolade
Speculoos keksi
Dehidrirana višnja
Sol
Čokoladni nadjev i špekulacije
Sastojci:
Tamna čokolada 70%
Namaz od crne čokolade
Pasta od badema
Narezani tostirani bademi
Lisnata riža (rižin crispies)
Sol
Postupak:
Prethodno kristalizirane čokolade pomiješajte sa svim preostalim već izmiješanim sastojcima. Sipati u kalup skoro do ruba kalupa. Ohladite na trenutak i zalijepite temperiranom čokoladom. Ohladite i potom izvadite iz kalupa.