Odabir kategorije proizvoda

RECEPT: BOŽIĆNA DRVCA MEDENJACI

Vrijeme pripreme 30 minuta

SASTOJCI

  • 60 ml javorovog sirupa
  • 70 g smeđeg šećera
  • 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 jaje
  • 100 g          punomasnog mljeka
  • 1/2 čajna.ž. praška za pecivo
  • 1/2 čajna.ž. suhog kvasca
  • 1 čajna.ž. svježeg ribanog đumbira
  • 1 čajna.ž cimeta u prahu
  • 1 prstohvat muškatnog oraščiča
  • 130 g brašna
  • Od začina možete još dodat klinčiča po želji

Priprema

  1. Zagrijati pećnicu na 180 C
  2. U dubokoj zdjeli istucite javorov sirup, smeđi sećer i maslinovo ulje
  3. Dodajte jaja i mljekom i sve dobro pomješajte
  4. Onda dodajte pecilni prašak, kvasac, muškatni oraščič, đumbir,cimet, malo soli i klinčiča po želji
  5. Dodajemo brašno malo, po malo- ne sve odjednom- dok ne dobijemo homogenu smjesu
  6. Napunimo silikonske kalupe u obliku božićnih drvca 2/3 i pečemo 15-20 minuta.
  7. Isprobamo sa čačkalicom je li dobro pečeno
  8. Kada su medenjaci pečeni pustimo ih da se dobro ohlade prije nego ih dekoriramo

ROYAL ICING-glazura

  1. Mikserom istučemo bijelanjak i dodajemo malo po malo šećer u prahu
  2. Bijelanjak tučemo dok ne dobijemo zadovoljavauće gustu smjesu. Ako je bjelanjak prerijedak dodajemo još šećera u prahu

Napunimo dresir vrećicu sa Royal icingom i ukrasimo naše božićno drvce, i na kraju okitimo sa šećernim perlicama.

Recept by  www.pavonidea.com