Recept: Krostata sa jabukama
Sastojci:
- Za tijesto: 200g šećera
- 200g maslaca
- 1 jaje
- 400g prosijanog brašna
- korica naranče
- 1 žličica cimeta
- Za nadjev: 1 jaje
- 33g šećera
- 33g maslaca
- 33g bademovog brašna
- 2 pune žlice brašna
- 2-3 jabuke
- 2 pune žlice smeđeg šećera
Priprema:
Izmješajte maslac sa šećerom da dobijete kremastu smjesu, dodajte narančinu koru i cimet te zajedno mješajte nekoliko trenutaka. Dodajte lagano istučeno jaje. Zatim odjednom dodajte prosijano brašno i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Možete se koristiti rukama ili mikserom. Oblikujte kuglu od dobivenog tijesta, stavite u posudu, pokrijte krpom i stavite u hladnjak sat vremena. Poslije izravnajte tijesto na silikonski podložak do debljine od oko 1 cm. Uzmite kalup za krostate i utisnite na tijesto da dobijete oblik vašeg kalupa. Ostatak tijesta narežite na trakice i iskoristite za upotpuniti rubove kalupa. Dok se pećnica grije na 180°C, pripremite ostatak. Izmješajte maslac sa šećerom. Dodajte jaje. Sve zajedno dobro izmješajte dok se ne sjedine sastojci. Dodajte bademovo i obično brašno. Nakon što ste sve izmješali, ulijte smjesu u kalup za tijestom. Na površinu dodajte izrezane jabuke i posipajte smeđim šećerom. Pecite 25 – 30 minuta.
DOBAR TEK!