Opis
TARTAR CREAM 150 GR – Louis Francois
Krema od tartara naširoko se koristi u pekarstvu. Ne samo da stabilizira tučene bjelanjke pri izradi meringue i souffléa, također sprječava kristalizaciju šećera u slasticama i omogućuje stvaranje invertnog šećera tijekom kuhanja šećernih otopina. To daje kuhanu šećernu pastu koja je i staklasta i dobra za čuvanje, idealna za talijanski meringue kada se prave makaroni.
Primjena: daje oštar okus. Svojstva: ubrzava inverziju šećera tijekom kuhanja. Količina: napraviti 50% otopinu kiseline i dodajte svom pripravku dok ne dobijete željeni pH.
LOUIS FRANÇOIS rođen 1882. samouki je izumitelj koji je strastven prema radu Louisa Pasteura i drugih znanstvenika tog vremena. Instalirao je svoj laboratorij u Parizu i osnovao svoju tvrtku 1908. Vrlo brzo se zainteresirao za probleme očuvanja, teksture i emulzije s kojima se susreće u primjeni hrane. Tako osmišljava specijalitete bazirane na prirodnim proizvodima: agar agaru, gumi arabici i tragakantu te prahu jaja koji svoju primjenu nalaze u kulinarstvu. Više od jednog stoljeća tvrtka LOUIS FRANÇOIS održava ovu strast za inovacijom i izvrsnošću. S proizvodnim mjestom i laboratorijem u Ile-de-Franceu, Louis FRANÇOIS proizvodi i prodaje širom svijeta široku paletu proizvoda za pekarstvo, slastičarstvo, čokoladu, sladoled i gastronomiju.