Knjiga Mini by Xavi Donnay
€ 55.00
Jezik: Dvojezično (engleski i španjolski)
Autor/:i Xavi Donnay
Tvrdi uvez: 352 stranice
Objavljeno u 2023
Na zalihi
Predviđeni datum isporuke: 22/10/2025
Knjiga Mini od Xavija Donnaya Mini je prva velika knjiga o suvremenom slastičarstvu posvećena malom formatu, dugo iščekivana knjiga koja napokon služi jednoj od najvažnijih slastičarskih obitelji. Ono što smo nekoć poznavali kao petit fours, tradicionalno servirano na kraju jelovnika, temeljito je pregledao Xavi Donnay kako bi im dao suvremeni izgled i istražio njihov puni potencijal, ne samo u kontekstu restorana, već i u bilo kojoj drugoj stvarnoj slastičarnici, slatkom stolu, popodnevnom čauj, cateringu, slatki zalogaju i slično.
Osoba zadužena za slastice u restoranu Lasarte s tri Michelinove zvjezdice u Barceloni, dobitniku nagrade za najboljeg slastičara na svijetu 2020. (Best Chef Awards), prikazuje širok repertoar kreacija s potpisom raspoređenih u osam sjajnih obitelji :
1) Sablés - Hrskave baze polazište su niza zalogaja koji uključuju glavni element i atraktivan ukras. U om je dijelu prikazan sustavan način rada koji vrlo dobro služi za razvoju vizualnog dojma, šarenih i glaziranih proizvoda i prijedloga sa svježim elementima.
2) Kolači i makaroni - Klasične proizvode kao što su macarons autor revidira kako bi došao do potpuno obnovljenih prezentacija s posebnom gastronomskom osjetljivošću. Ovdje uživamo u mitskoj mimetičkoj trešnji koja zapravo oponaša klasik crne šume.
3) Choux - Jedna od najtradicionalnijih slastičarskih proizvoda, koju Xavi Donnay tretira s poštovanjem i vještinom, ali i sposobnošću postizanja iznenađujućih završetaka. Bombon. Strastvena prema izradi bombona, u ovom odjeljku knjiga pokazuje brojne mogućnosti obnavljanja formata i prezentacija.
4) Giandujas - Orašasti plodovi, čokolada i treći okus najčešće su podloga na koju autor postavlja različite kreacije, svaku originalniju, koja ponekad iznenađuje realističnošću dizajna i uvjerava gurmanskim karakterom odabranih kombinacija okusa.
5) Free - Rastuća potražnja za proizvodima bez alergena i drugih sastojaka tema je poglavlja u kojem se, kako slastičarskom klasikom tako i inovativnim sastojcima, nude zanimljive alternative koje se ni na koji način ne odriču predanosti kvaliteti i punom okusu.
6) Klasici - Omiljeni univerzalni kolači Xavija Donnaya prilagođeni su formatu grickalica s nezaboravnim rezultatima, bilo da je riječ o canneléima, xuixosima, torrijama ili čak millefeuilleu
7) Neklasificirajuće - Kao mali dodatak, autor završava svoju mini turneju s malo čokolade, slanih referenci ili tvrdih sastojaka kao što su maltodekstrin, inulin ili čak bikarbonat Svoju pozornost posvećuje i velikim slastičarskim klasicima; Saint Honorés, xuixos, tiramisús, French toast i montblancs prilagođeni su veličini zalogaja, koncentrirajući svu svoju draž u tri centimetra promjera. Razigrani karakter koji je popularizirao chefa kroz mnoge njegove kreacije ogleda se u brojnim mimezama koje je sposoban osmisliti u svojim mini asortimanima. Trešnje, madeleine, avokado i marelice poprimaju neobičan realizam zadržavajući onaj dragulj ili blago karakteristično za ono malo. Ambicija knjige je izvršiti iscrpan pregled različitih tehnika pripreme, vratiti tehnološke sastojke kada su korisni za poboljšanje recepta, diverzificirati prezentacijske resurse i transformirati formate završne obrade. Uključuje dobro zaokružene koncepte kojima možete iznenaditi klijenta od prezentacije do degustacije. Redefinira tradicionalne proizvode kao što su choux, bonbons ili macarons, dokazujući da ima još mnogo toga za izumiti. A povrh svega, brine se hoće li to učiniti igrajući se raznolikom paletom okusa.
Sve u svemu, Xavi Donnay želi da čitatelj u knjizi pronađe savršenog saveznika za izlaganje asortimana peciva malog formata i obnavljanje onoliko puta koliko je potrebno, kako po vrsti formata, tako i po vrsti proizvoda i u repertoaru okusa. U tu svrhu, knjiga ne samo da raspodjeljuje recepte u osam poglavlja, već je popraćena i kazalima i tablicama koje organiziraju sadržaj na temelju različitih kriterija.
Do 65 kreacija pregledajte sve trenutne mogućnosti ove vrste peciva. Putovanje koje ne samo da prikuplja autorske kreacije, već uključuje i posjet renomiranih profesionalaca koji se svojim talentom i osobnošću pridružuju zabavi mini formata. Mislimo na Miquela Guarra, Martina Lippa, Saraya Ruiza, Erica Ortuña i Jeana Siviuedea.
Jezik: Dvojezično (engleski i španjolski)
Autor/:i Xavi Donnay
Tvrdi uvez: 352 stranice
Objavljeno u 2023
Dodatne informacije
Težina | 2 kg |
---|---|
Dimenzije | 0.0 × 0.0 × 0.0 cm |