KNJIGA:Frédéric Bau-Reasoned Gourmandise
€ 66.10
Knjiga je na engleskom jeziku.
Tvrdi uvez, 336 stranica
Nema na zalihi
O knjizi:
Frédéric Bau, kreativni direktor kuće Valrhona, istražuje temelje nove, zdrave i virtuoznog slastičarstva, kroz znanstveni i umjetnički pristup. Sastojci, tehnike i geste precrtavaju gurmanske linije, u korist naše dobrobiti, poštujući okus i senzacije velikih slastičarskih klasika, ali i izvor inspiracije za kreacije.
Paris-Brest, pita od limuna, voćni soufflé, entremeti Squarely čokolada ili Kyoto - naš kuhar predlaže 60 ukusnih recepata i repertoar esencijalnih pripravaka, a sve su to pozivnice za "razboritog gurmana".
Frédéric Bau je svjetski ili franko-globalni kuhar, osnivač L’École du Grand Chocolat Valrhona. Velika figura u svjetskom pecivu.
Samo nekoliko imena u svjetskom slastičarstvu nadilaze granice i priznata su diljem svijeta. Bez ikakve sumnje, Frédéric Bau jedno je od tih imena. Kao veliki pionir, Bau je uvijek sposoban anticipirati budućnost, uvijek ne misleći na sutra već na prekosutra. Bio je prvi koji je govorio o “gourmandise raisonnée” kao antidotu, a ne protiv šećera ili maslaca, već protiv viška. Sada se ne ustručava osuditi gubitak stila i osobnosti u sadašnjem slastičarstvu.
"Frédéric je za mene oduvijek bio netko ekstra... običan, osjetljiva osoba, izuzetna, željna da se svime obogati i da razbije kalup." - Pierre Hermé
Sadržaj:
Uvod
Sjećanja gurmana
Zašto bi onda gurmanizam trebao biti razuman?
Stupovi
Kutija s alatima
Recepti
Mali kolači
Torte
Entremeti
Deserti na tanjuri
U punoj transparentnosti
Mala zadovoljstva
Osnovni recepti
Prilozi
Knjiga je na engleskom jeziku
Veličina: 22 x 28,5 cm
ISBN-13 978-2732492568
Autor: Frédéric Bau
Tvrdi uvez, 336 stranica
Godina izdanja:2021
Dodatne informacije
Težina | 2 kg |
---|---|
Dimenzije | 0.0 × 0.0 × 0.0 cm |