Opis
SOJA LECITIN U PRAHU 100 GR LOUIS FRANÇOIS
Sojin lecitin je emulgator i antioksidans.Pospješuje stvaranje žutog tijesta zahvaljujući boljoj hidrataciji, regulira fermentaciju dizanih proizvoda.Povećava volumene i očuvanje gotovih proizvoda odgađanjem retrogradacije škroba.Sojin lecitin također smanjuje prhljivost keksa (oblatni).Preporučena doza je 1 do 3 g/kg u pekarama, 3 do 5 g/kg u proizvodnji čokolade i 1 do 5 g/kg za proizvodnju margarina.
-
Sastojci: E322 suncokretov lecitin, 96% čisti prah
Skladištenje: zaštićeno od vlage i topline u zatvorenoj ambalaži
Rok trajanja: 2 godine od datuma proizvodnje
Nutritivna analiza za 100 g:
Energetska vrijednost: 3473 kj / 830 kCal
Masti: 90 g
Sadrži zasićene masne kiseline: 15 g
Ugljikohidrati: 5 g
Sadrži šećer: 2,2 g
Proteini: 0 g
Natrij: 10 mg
Alergeni: nema
LOUIS FRANÇOIS rođen 1882. samouki je izumitelj koji je strastven prema radu Louisa Pasteura i drugih znanstvenika tog vremena. Instalirao je svoj laboratorij u Parizu i osnovao svoju tvrtku 1908. Vrlo brzo se zainteresirao za probleme očuvanja, teksture i emulzije s kojima se susreće u primjeni hrane. Tako osmišljava specijalitete bazirane na prirodnim proizvodima: agar agaru, gumi arabici i tragakantu te prahu jaja koji svoju primjenu nalaze u kulinarstvu. Više od jednog stoljeća tvrtka LOUIS FRANÇOIS održava ovu strast za inovacijom i izvrsnošću. S proizvodnim mjestom i laboratorijem u Ile-de-Franceu, Louis FRANÇOIS proizvodi i prodaje širom svijeta široku paletu proizvoda za pekarstvo, slastičarstvo, čokoladu, sladoled i gastronomiju.