Opis
The Alphabet
Pastry Alphabet je alat koji okuplja zbirku osnovnih
recepata koje je kreirao tim kuhara u Cacao Barry®. Ovi recepti su dio temelja
koji se koriste za izradu svih vrsta svakodnevnih tradicionalnih slastica, a
također se mogu koristiti u novim kreacijama.
Knjiga je podijeljena u četiri glavna bloka:
Keksi:
Kao u raznim receptima za slastice u kojima predlažemo
upotrebu različitih čokolada iz asortimana, u receptima za kolače predlažemo
korištenje kakao praha, kakaove mase i kuvertura iz asortimana Pureté. Za ovaj
projekt, kolači su podijeljeni u dvije široke kategorije.
Biskvit s pjenastim kolačima:
Ovaj skup proizvoda uključuje
klasike kao što su biskvit, Dacquoise, Joconde, Pain de Genes, Sachertorte itd.
Biskvit s kremom:
Također se nazivaju kolači s maslacem ili
uljem, ovo je obitelj kolača koji se pripremaju bez mućenja jaja. Browniesi,
muffini, financijeri, madeleines itd. neki su od primjera koji mogu biti osnova
za složene kolače ili se mogu poslužiti sami na sobnoj temperaturi.
Glaçages:
Za ovaj projekt glazure ili glazure su organizirane u dvije
glavne kategorije:
Glazure za proizvode koji će se čuvati i/ili izlagati na
sobnoj temperaturi. U ovom slučaju predložili smo osnovni recept s varijacijama
kako bismo ga prilagodili različitim čokoladama u našem asortimanu, tako da
možete odabrati čokoladu koju želite koristiti u svojim kreacijama.
Glazure za proizvode koji će biti izloženi u vitrinama na
temperaturi od 0 do 6°C i eventualno zamrznuti na -18°C. Ova kategorija
uključuje četiri različita rješenja tako da možete odabrati ono što najbolje
odgovara vašim kreacijama.
Tijesta:
U ovom odjeljku sastavili smo zbirku recepata za izradu
najbitnijih tijesta za peciva i slastice. Općenito, ovi različiti proizvodi
služe kao osnova za različite vrste kolača, dodajući svoj karakterističan okus
i teksturu koja može biti više ili manje pahuljasta, hrskava ili mrvičasta.
Kako se ovi proizvodi peku u pećnici, u receptima se uglavnom koriste kakao prah i kakao masa jer ne sadrže šećer, te kao takvi neće utjecati na konačnu teksturu. Kakao prah savršen je za korištenje u pecivima i tijestom. Vrijednost kakao mase leži u tome što je okusom bliži okusu čokolade uz prednost što ne sadrži šećer.