Select Page

Knjiga – The Alphabet

 38.47

Slastičarska abeceda predstavljena je kao DNK vaše slastičarske kreativnosti

Pastry Alphabet je alat koji okuplja zbirku osnovnih recepata koje je kreirao Cacao Barry® tim kuhara. Ovi recepti dio su baze od koje se rade sve vrste tradicionalnih svakodnevnih slastica, a mogu se koristiti iu novim kreacijama.

Knjiga je podijeljena u četiri glavna bloka :

  1. keksi: 

    U ovom projektu keksi su organizirani u dvije velike kategorije.

    Sastavljeni keksi  : U ovoj obitelji proizvoda možemo pronaći sjajne klasike kao što su Cuchara keks, Dacquoise, Joconde, Pain de Gênes, Sacher itd.

    Netučeni keksi  : Također se nazivaju i masni keksi, ovo je obitelj keksa u kojoj nema sastojaka koji se temelje na proizvodima od jaja koji su tučeni. Brownies, muffini, financijeri, madeleine itd. Primjerice, oni će biti baza za izradu proizvoda koji mogu poslužiti kao baza za neke sklopove ili biti izravno izloženi sobnoj temperaturi.

  2. Kreme i pjene: 

    U ovom dijelu predlažemo glavne recepte koji se koriste u slastičarstvu za sastavljanje kolača i sitnih kolača. Recepti s različitim teksturama kako bi se pokrile različite potrebe; od ganachea čvrste teksture za općenitiju upotrebu do ultranježnih ganachea posebne teksture za punjenje macaronsa, krema, tučenih ganachea, slastičarskih krema i tri vrste čokoladnog moussea.

    Za sve recepte u ovoj kategoriji kreirali smo osnovni recept s kojim možete povezati svaki od različitih premaza od tamne, mliječne ili bijele čokolade koji su dio različitih asortimana Cacao Barry®. Rezultat će uvijek biti proizvod slične konačne teksture, ali s aromatičnim profilom čokolade koju ste odabrali.

  3. Glazure:

    U ovom projektu glazure su organizirane u dvije velike kategorije:

    Glazure za proizvode izložene sobnoj temperaturi.  Glazure za proizvode koji će biti izloženi sobnoj temperaturi: kolači, kolačići, krafne, itd. U ovom slučaju predlažemo osnovni recept koji smo prilagodili na temelju različitih čokolada u našem asortimanu, tako da možete odabrati čokoladu koja vam se najviše sviđa za vaše kreacije.

    Glazure za proizvode izložene smrzavanju ili pozitivnoj hladnoći.  Glazure za proizvode koji će biti izloženi u vitrini na temperaturi od 0 do 6°C i eventualno zamrznuti na -18°C.

     

  4. Tjestenina: 

    U ovom odjeljku predlažemo zbirku recepata s najvažnijim tjesteninama i masama za upotrebu u pecivima. Općenito, ovi različiti proizvodi poslužit će kao osnova za različite vrste sklopova kolača, dajući njihov karakterističan okus i više ili manje prozračnu, hrskavu ili pješčanu teksturu.

    U svim slučajevima, budući da se radi o proizvodima koji će se peći u pećnici, prednost smo dali proizvodima kao što su kakao prah ili kakao masa jer ne sadrže šećer i neće smetati konačnoj teksturi. Kakao prah savršen je za upotrebu u tijestom i pastama. Kakao pasta sadrži značajan udio kakaovca, a također i kakao maslac. Njena zanimljivost leži u tome što je okusom bliži čokoladi uz prednost da ne sadrži šećer.

U svakom bloku pronaći ćete različite recepte ilustrirane fotografijama i opisom:

  • Značajke recepta
  • Koristi
  • Mjere recepta u gramima i sastojci redoslijedom kojim su korišteni
  • Savjeti za pohranu
  • Alergeni
  • Znanstveno objašnjenje

Pastry Alphabet jamstvo je Cacao Barry®-a za svladavanje temelja slastica kroz osnovne, ali učinkovite elemente.

Pastry Alphabet proizvod je LAB-a, kreativnog odjela Cacao Barry®-a pod vodstvom Ramona Moratóa. Posvećen istraživanju i inovacijama u slastičarstvu, glavni cilj LAB-a je istraživanje i dijeljenje novih proizvoda, tehnika i trendova kroz različite inspirativne projekte.

Predviđeni datum isporuke: 02/05/2025

SKU: ALPHA-EN Kategorija: Oznaka:

Opis

The Alphabet

Pastry Alphabet je alat koji okuplja zbirku osnovnih
recepata koje je kreirao tim kuhara u Cacao Barry®. Ovi recepti su dio temelja
koji se koriste za izradu svih vrsta svakodnevnih tradicionalnih slastica, a
također se mogu koristiti u novim kreacijama.

 

Knjiga je podijeljena u četiri glavna bloka:

 

Keksi:

 

Kao u raznim receptima za slastice u kojima predlažemo
upotrebu različitih čokolada iz asortimana, u receptima za kolače predlažemo
korištenje kakao praha, kakaove mase i kuvertura iz asortimana Pureté. Za ovaj
projekt, kolači su podijeljeni u dvije široke kategorije.

 

Biskvit s pjenastim kolačima:
Ovaj skup proizvoda uključuje
klasike kao što su biskvit, Dacquoise, Joconde, Pain de Genes, Sachertorte itd.

 

Biskvit s kremom:
Također se nazivaju kolači s maslacem ili
uljem, ovo je obitelj kolača koji se pripremaju bez mućenja jaja. Browniesi,
muffini, financijeri, madeleines itd. neki su od primjera koji mogu biti osnova
za složene kolače ili se mogu poslužiti sami na sobnoj temperaturi.

 

Glaçages:

 

Za ovaj projekt glazure ili glazure su organizirane u dvije
glavne kategorije:

 

Glazure za proizvode koji će se čuvati i/ili izlagati na
sobnoj temperaturi. U ovom slučaju predložili smo osnovni recept s varijacijama
kako bismo ga prilagodili različitim čokoladama u našem asortimanu, tako da
možete odabrati čokoladu koju želite koristiti u svojim kreacijama.

 

Glazure za proizvode koji će biti izloženi u vitrinama na
temperaturi od 0 do 6°C i eventualno zamrznuti na -18°C. Ova kategorija
uključuje četiri različita rješenja tako da možete odabrati ono što najbolje
odgovara vašim kreacijama.

 

Tijesta:

 

U ovom odjeljku sastavili smo zbirku recepata za izradu
najbitnijih tijesta za peciva i slastice. Općenito, ovi različiti proizvodi
služe kao osnova za različite vrste kolača, dodajući svoj karakterističan okus
i teksturu koja može biti više ili manje pahuljasta, hrskava ili mrvičasta.

 

Kako se ovi proizvodi peku u pećnici, u receptima se uglavnom koriste kakao prah i kakao masa jer ne sadrže šećer, te kao takvi neće utjecati na konačnu teksturu. Kakao prah savršen je za korištenje u pecivima i tijestom. Vrijednost kakao mase leži u tome što je okusom bliži okusu čokolade uz prednost što ne sadrži šećer.

 

Dodatne informacije

Težina 0.0 kg
Dimenzije 0.0 × 0.0 × 0.0 cm
0
Prazna košarica