
Recept: 3D Jabuka
MOUSSE OD JABUKE
- 300 g pirea od zelene jabuke
- 250 g slatkog vrhnja
- 150 g talijanske meringue
- 12 g želatine
Zagrijati pire od jabuke i dodati želatinu prethodno namočenu u vodi. Istući vrhnje do pola u mekani šlag dok ne dobije glatku konzistenciju. Dodati talijansku merngu u pire od jabuke i želatine, a nakon toga dodati poluistučeno slatko vrhnje. Promiješati dok ne dobijete smjesu glatke i jednolične konzistencije.
SRCE OD JABUKE I LIMUNA
- 300 g mineralne vode
- 30 g šećera
- 30 g soka limuna
- 2 g xantana u prahu
- 200 g zelene jabuke nasjeckane na kockice
- 80 g limuna nasjeckanog na kockice
- 30 g svježeg đumbira nasjeckanog na kockice
Pomiješati vodu, sok limuna, šećer i ksantan gumu dok ne dobijete glatku smjesu. Dodati nasjeckano voće. Napuniti kalupe Sfera PX4313 i smrznuti.
GRANITA OD VODKE
- 700 g vode
- 50 g soka limete
- 100 g vodke
- 150 g šećera
Pomiješati zajedno sve sastojke. Smrznuti.
GLAZURA OD JABUKE
- 300 g kakao maslaca
- 300 g bijela čokolada
- zelene jestive boje prema potrebi
Zagrijati kakao maslac i ohladiti ga do 50-60°C. Dodati bijelu čokoladu i bojilo te promiješati tako da dobijete glatku smjesu.
MONTIRANJE
Napuniti 1/3 Pavoni Tutti Frutti Jabuka PX4330 sa mousseom od jabuke i smrznuti nekoliko minuta. Potom dodati prethodno smrznutu sferu te dopuniti ostatak kalupa sa mousseom od jabuke. Staviti na smrzavanje. Izvaditi iz kalupa i preliti sa pripremljenom glazurom. Na tanjur staviti pripremeljnu granitu kao dekoraciju.