Odabir kategorije proizvoda

Recept Savarin sa maslinovim uljem

Recept Savarin sa maslinovim uljem

Sastojci

gr 230 čokolade za kuhanje                                                          savarin sa maslinovim uljem
gr 165 maslinovog ulja
gr 250 cijelih jaja
gr 215 smeđe šećera
gr 30 voda
gr 250 badem u prahu
gr 200 marmelade od marelice

Priprema

Rastopite čokoladu, dodajte ulje i dobro promiješajte; posebno izmiješati jaja sa šećerom i vodom.
Promiješajte zajedno dvije smjese u posudi i na kraju dodajte prosijani badem u prahu. Uz pomoć dresir vrećice izlijte masu u kalupe Formaflex FR074 i napunite do pola visine; pecite na 170 ° C oko 14-16 minuta. Kada je tijesto pečeno, ostavite ga nekoliko minuta da se stabilizira u kalupu,a tek potom ga izvadite. Stavite na Savarin toplu marmeladu od marelice i pustite da se stabilizira. Na kraju ukrasite Savarin sa malo sjajne glazure od čokolade.
Autor Bozio Gabriele /Pavoni
Skills

Posted on

29/12/2014