Opis
Sorbitol prah 150 gr – Louis Francois
Sorbitol je šećerni alkohol biljnog podrijetla koji je dobio ime po drvetu zvanom rowan. Prirodno ga ima u suhim šljivama, ali iu šljivama i breskvama. To je prehrambeni aditiv koji se često koristi kao zaslađivač u takozvanim proizvodima bez dodanog šećera kao što su bomboni i lagana pića na primjer. Sorbitol je predstavljen kao bijeli kristalni prah bez mirisa, vrlo topiv u vodi. Preporučena doza: 1,5% do 2,5% u odnosu na masu. Ugradnja u bilo kojoj fazi proizvodnje bez modificiranja vaših recepata.
Primjena: biskvit, čokolada
slatkiši, itd.
Svojstva: stabilizira vodu, mekoću,
sprječava kristalizaciju.
Količina: 2 do 5% od ukupne težine.
LOUIS FRANÇOIS rođen 1882. samouki je izumitelj koji je strastven prema radu Louisa Pasteura i drugih znanstvenika tog vremena. Instalirao je svoj laboratorij u Parizu i osnovao svoju tvrtku 1908. Vrlo brzo se zainteresirao za probleme očuvanja, teksture i emulzije s kojima se susreće u primjeni hrane. Tako osmišljava specijalitete bazirane na prirodnim proizvodima: agar agaru, gumi arabici i tragakantu te prahu jaja koji svoju primjenu nalaze u kulinarstvu. Više od jednog stoljeća tvrtka LOUIS FRANÇOIS održava ovu strast za inovacijom i izvrsnošću. S proizvodnim mjestom i laboratorijem u Ile-de-Franceu, Louis FRANÇOIS proizvodi i prodaje širom svijeta široku paletu proizvoda za pekarstvo, slastičarstvo, čokoladu, sladoled i gastronomiju.