Opis
XANTHAN GUM 150 GR LOUIS FRANÇOIS
Xanthan gum je prah prirodnog podrijetla koji povećava viskoznost tekućih i pastoznih proizvoda bez njihovog želiranja (juhe, desertne kreme, sladoledi, preljevi za peciva).Može se koristiti kao stabilizator i ima izvrsna suspenzoidna svojstva, posebno za emulgirane umake: preljeve za salate, béarnaise, majoneze, marinade, vinaigrette, ljute umake…Također se koristi u dijetalnim slastičarstvima kao sredstvo za teksturiranje posebnih kruhova.
Prosječna doza je 2 do 5 g po kilogramu mase.
Umak za salatu: 0,15 do 0,50 %
Mješavine za kolače: 0,05 do 0,25 %
Umaci: 0,10 do 0,30 %
Nadjev: 0,0 do 0,15 %
Xanthan gum je topljiva u toplom ili hladnom.Disperzija je najbolja kada se pomiješa s drugim suhim sastojcima prije rehidracije.Može se koristiti u kombinaciji s drugim gumama (guar, tara, rogač) i kompatibilan je s uobičajenim zgušnjivačima.
Skladištenje: zaštićeno od vlage i topline u zatvorenoj ambalaži
Rok trajanja: 2 godine od datuma proizvodnje
LOUIS FRANÇOIS rođen 1882. samouki je izumitelj koji je strastven prema radu Louisa Pasteura i drugih znanstvenika tog vremena. Instalirao je svoj laboratorij u Parizu i osnovao svoju tvrtku 1908. Vrlo brzo se zainteresirao za probleme očuvanja, teksture i emulzije s kojima se susreće u primjeni hrane. Tako osmišljava specijalitete bazirane na prirodnim proizvodima: agar agaru, gumi arabici i tragakantu te prahu jaja koji svoju primjenu nalaze u kulinarstvu. Više od jednog stoljeća tvrtka LOUIS FRANÇOIS održava ovu strast za inovacijom i izvrsnošću. S proizvodnim mjestom i laboratorijem u Ile-de-Franceu, Louis FRANÇOIS proizvodi i prodaje širom svijeta široku paletu proizvoda za pekarstvo, slastičarstvo, čokoladu, sladoled i gastronomiju.