Select Page
NOVO

XOK by David Gil, Ingrid Serra

 65.00

416 stranica, 62 različite kreacije i 260 recepata

Osnovni sastojci, teorija i tehnika gianduja, marcipana, ganachea, tradicionalnih nugata, preljeva, želea, intarzija, umočenih, oslikanih, kalupa…

Dvojezično izdanje: engleski i španjolski

Na zalihi

Predviđeni datum isporuke: 20/01/2025

SKU: XOK Kategorija:

Opis

XOK , cijeli svijet nugata i čokoladica u jednom jedinstvenom djelu!

416 stranica, 62 različite kreacije i 260 recepata. Osnovni sastojci, teorija i tehnika gianduja, marcipana, ganachea, tradicionalnih nugata, preljeva, želea, intarzija, umočenih, oslikanih, kalupa…

David Gil i Ingrid Serra nadilaze koncept tradicionalnog nugata i idu mnogo dalje, ulazeći u svijet čokolade, ganachea, gianduja, pralina i marcipana.

Tako je rođen XOK, prva i jedina knjiga monografski posvećena nugatu, klasičnom i modernom. Uz detaljan obilazak povijesnih sorti, kao što su Alicante, Jijona, Montelimar, Guirlache, Marzipan ili Yema Quemada nugati , Gil i Serra nas pozivaju u svemir fantazije, kreativnosti, uzbuđenja i zabave.

Njihovi “nugati” poprimaju neobične oblike kao što su panettone, roscón de reyes, svijeća, zvijezda ili čarapa , ali također stvaraju klasične kolače i deserte kao što su Saint Honoré, Schwarzwald, Lemon Pie ili Cheesecake . Novi nugati su bliski i gotovo asimilirani s konceptom čokoladnih pločica , čak i čokoladnih grickalica, te tako stvaraju cijeli asortiman proizvoda savršeno valjanih tijekom cijele godine, a koji mogu naći mjesto u svim vrstama čokoladnih, slastičarskih i pekarskih objekata .

No osim čarobnih oblika i dizajna, XOK predlaže komade visoke gastronomske vrijednosti, uravnotežene u pogledu teksture i konzervacije, s profesionalnim slastičarskim tehnikama i proučavanim nadjevima na bazi pralina, gianduja, voćnih pasta, ganachea, marcipana, marshmallowa, bombona … Oni su nugat, ali su ujedno i deserti vrhunskog tijesta.

Ukratko, nugat može biti nešto jednostavno i nešto složeno, nešto predvidljivo i nešto iznenađujuće, nešto ravno i nešto vrlo sofisticirano, nešto trezveno i dosadno, i nešto zabavno i prijateljski. XOK je predstavljen kao prva velika stručna rasprava o nugatu, sa svojom teorijom, svojim tehnikama, svojim recepturama… a ujedno je i katalog ideja, fantazije, magije, osmijeha i iznenađenja…

Knjiga za proučavanje i učenje, ali i maštanje i sanjarenje.

Sadržaj:

Što je nugat? A čokoladica?

Definicije i klasifikacija

Nougat klasifikacija

Glavni sastojci nugata

Preljevi

Osnovne tehnike

Tradicionalni, marcipan, ganache, giandujas, torte, deserti, ikone i suradnje

Jezik

Dvojezično (španjolski i engleski)

Autor/i

David Gil, Ingrid Serra

Tvrdi uvez

416 stranica

Godišnje izdanje

2024

Težina

3 kg

Dodatne informacije

Težina 0.0 kg
Dimenzije 0.0 × 0.0 × 0.0 cm
0
Prazna košarica