Opis
XOK , cijeli svijet nugata i čokoladica u jednom jedinstvenom djelu!
416 stranica, 62 različite kreacije i 260 recepata. Osnovni sastojci, teorija i tehnika gianduja, marcipana, ganachea, tradicionalnih nugata, preljeva, želea, intarzija, umočenih, oslikanih, kalupa…
David Gil i Ingrid Serra nadilaze koncept tradicionalnog nugata i idu mnogo dalje, ulazeći u svijet čokolade, ganachea, gianduja, pralina i marcipana.
Tako je rođen XOK, prva i jedina knjiga monografski posvećena nugatu, klasičnom i modernom. Uz detaljan obilazak povijesnih sorti, kao što su Alicante, Jijona, Montelimar, Guirlache, Marzipan ili Yema Quemada nugati , Gil i Serra nas pozivaju u svemir fantazije, kreativnosti, uzbuđenja i zabave.
Njihovi “nugati” poprimaju neobične oblike kao što su panettone, roscón de reyes, svijeća, zvijezda ili čarapa , ali također stvaraju klasične kolače i deserte kao što su Saint Honoré, Schwarzwald, Lemon Pie ili Cheesecake . Novi nugati su bliski i gotovo asimilirani s konceptom čokoladnih pločica , čak i čokoladnih grickalica, te tako stvaraju cijeli asortiman proizvoda savršeno valjanih tijekom cijele godine, a koji mogu naći mjesto u svim vrstama čokoladnih, slastičarskih i pekarskih objekata .
No osim čarobnih oblika i dizajna, XOK predlaže komade visoke gastronomske vrijednosti, uravnotežene u pogledu teksture i konzervacije, s profesionalnim slastičarskim tehnikama i proučavanim nadjevima na bazi pralina, gianduja, voćnih pasta, ganachea, marcipana, marshmallowa, bombona … Oni su nugat, ali su ujedno i deserti vrhunskog tijesta.
Ukratko, nugat može biti nešto jednostavno i nešto složeno, nešto predvidljivo i nešto iznenađujuće, nešto ravno i nešto vrlo sofisticirano, nešto trezveno i dosadno, i nešto zabavno i prijateljski. XOK je predstavljen kao prva velika stručna rasprava o nugatu, sa svojom teorijom, svojim tehnikama, svojim recepturama… a ujedno je i katalog ideja, fantazije, magije, osmijeha i iznenađenja…
Knjiga za proučavanje i učenje, ali i maštanje i sanjarenje.
Sadržaj:
Što je nugat? A čokoladica?
Definicije i klasifikacija
Nougat klasifikacija
Glavni sastojci nugata
Preljevi
Osnovne tehnike
Tradicionalni, marcipan, ganache, giandujas, torte, deserti, ikone i suradnje
Jezik
Dvojezično (španjolski i engleski)
Autor/i
David Gil, Ingrid Serra
Tvrdi uvez
416 stranica
Godišnje izdanje
2024
Težina
3 kg