Odabir kategorije proizvoda
Recept:Cheesecake od jogurta, kokosa i ananasa by Antonio Bachour

Recept: Cheesecake od jogurta, kokosa i ananasa by Antonio Bachour

Za 24 komada

Cheesecake

  • 500 gr kremastog sira
  • 224 gr šećera
  • 28 gr punomasnog mlijeka
  • 564 gr grčkog jogurta
  • 2 velika cijela jaja
  • 3 velika žutanjka

Zagrijati pećnicu na 104 ºC.

Mikserom istući sir i šećer dok ne postanu kremasti. U zasebnoj posudi pomiješati jaja, žutanjke i mlijeko. Postupno dodavati ovu mješavinu siru i šećeru, a kako bi se izbjegle grudice. Dodati grčki jogurt i miješati na niskoj brzini. Protisnuti kroz fino sito. Smjesu staviti u Bachour Pavoni Pastel silikonske kalupe i napuniti do ¾ kalupa. Peći 35 minuta, a nakon toga ostaviti da odstoji 10-15 minuta. Provjerite je li dobro pečeno tako što ćete nježno protresti kalup. Tek kada se potpuno ohladi izvadite iz kalupa.

Ganache od kokosa

Zakuhati pire od kokosa zajedno sa glukozom i invertnim šećerom te postupno prelijevati po bijeloj čokoladi. Ručnim blenderom napraviti emulziju. Pomiješati sa slatkim vrhnjem i Malibu likerom. Ostaviti da odstoji u hladnjaku 12 h.

Malibu ananas

  • 1 ananas
  • 1 vanilin štapić
  • 250 gr Malibu ruma

Vakumirajte sve sastojke zajedno i ostavite nekoliko sati u hladnjaku da se mariniraju.

Glazura od bijele čokolade

  • 500 gr bijele čokolade
  • 100 gr kakao maslaca
  • 100 gr naribanog kokosa

Otopiti čokoladu i kakao maslac na temperaturi  45ºC, i temperirati na 29ºC.

Pojedinačni kolač utopiti u bijelu glazuru te ukrasiti sa naribanim kokosom.

Izmiksati ganache od kokosa do srednje tvrdoće. Ukrasiti uz pomoć dresir vrećice te potom dodati i ananas.

Izvor i slike: So Good Magazine/ http://www.sogoodmagazine.com/pastry-recipes/yogurt-coconut-pineapple-by-antonio-bachour/#prettyPhoto