Recept za cake popse- Decorated flowers

decorated-flowers-cake-pops-recept

Priprema: 30 minuta

Vrijeme pečenja:12/14 minuta

Sastojci za 20 komada:

2 jaja

80 gr maslaca (mekanog, najbolje neka odstoji malo na sobnoj temeperaturi)

160 gr brašna

2 gr praška za pecivo

prstohvat soli

100 gr šećera u prahu

7 gr kakao praha

1 jušna žlica mlijeka

malo vanilije (mlijevene na vrh noža) ili 2 kapi arome vanilije

maslac ili ulje u spreju ( za namašćivanje kalupa)

 

Dekoracija

Roza i bijeli posip/želatina od marelice

Glazura:

325 gr prosijanog šećera u prahu

30 gr limunovog soka

30 gr bjelanjaka

jestive boje u gelu

limunov sok

Priprema:

Istucite maslac zajedno sa šećerom u prahu i vanilijom.Dodajte jedno po jedno jaje, a potom dodajte prosijano brašno zajedno sa praškom za pecivo i malo soli. Dobro promiješajte i razdvojite smjesu na dva dijela. U jedan dio smjese dodajte još i kakao prah i mlijeko.

Stavite smjese svaku u zasebnu  dresir vrećicu. Lagano namastite kalup prije upotrebe ( obje strane). Napunite udubine tako da vam do vrha ostane 2mm prazno, ali tako da formirate vrh.Zatvorite kalup. Pecite na 180C 12 do 14 minuta. Izvadite iz pečnice i pustite nekoliko minuta da se ohladi prije nego što otvorite kalup. Nakon što ste otvorili kalup ostavite kuglice još nekoliko minuta da odmore u kalupu.

Glazura

Zajedno istucite sve sastojke i odvojite smjesu u 6 različitih posuda ( ovisno o tome koliko boja želite dobiti). U svaku smjesu dodajte jestivu boju po želji. Napravite 6 malih korneta od papira za pečenje i napunite ih sa obojanom smjesom za glazuru. Sa strane imajte u pripremi odvojenu po jednu malu žlicu  od svake smjese. Uz pomoć korneta od papira za pečenje nacrtajte tanku liniju na kuglicama, i to počevši od centra prema vani. Obojanu glazuru koja vam je preostala u žličicama razrijedite sa malo limunova soka. Glazirajte centar kuglica-cvijetova, pričekajte minuta i pospite ukrasnim mrvicama. Cvjetove-kuglice koje niste glazirali možete dekorarati ukrasnim posipom uz pomož želatine od marelice. Nakon što ste završili sva središta cvijetova, uz pomoć korneta od papira za pečenje, napravite dekorativne latice.Ostavite da se osuši.

 

Skills

Posted on

29/06/2015

Kontaktirajte nas

Kontakt

43. istarske divizije 60

Poreč 52440

HRVATSKA

+385 52 561 192

info@cutecolor.hr