Odabir kategorije proizvoda

Recept za čokoladne cake popse-Xmas Sweet pops

Recept za čokoladne cake popse-Xmas Sweet pops

Priprema: 30 minuta

Vrijeme pečenja:12/14 minuta

Sastojci za 20 komada:

2 jaja

80 gr maslaca (mekanog, najbolje neka odstoji malo na sobnoj temeperaturi)

160 gr brašna

2 gr praška za pecivo

prstohvat soli

100 gr šećera u prahu

malo vanilije (mlijevene na vrh noža) ili 2 kapi arome vanilije

maslac ili ulje u spreju ( za namašćivanje kalupa)

Čokoladna glazura

400 gr narezane tamne čokolade

Dekorativna glazura

140 gr prosijanog šećera u prahu

10 gr bjelanjaka

10 gr limunovog soka

Dekoracija

perla jestive boje u spreju ili prahu

Priprema:

Istucite maslac zajedno sa šećerom u prahu i vanilijom.Dodajte jedno po jedno jaje, a potom dodajte prosijano brašno zajedno sa praškom za pecivo i malo soli. Dobro promiješajte i stavite smjesu u dresir vrećicu. Lagano namastite kalup prije upotrebe ( obje strane). Napunite udubine tako da vam do vrha ostane 2mm prazno, ali tako da formirate vrh.Zatvorite kalup. Pecite na 180C 12 do 14 minuta. Izvadite iz pečnice i pustite nekoliko minuta da se ohladi prije nego što otvorite kalup. Nakon što ste otvorili kalup ostavite kuglice još nekoliko minuta da odmore u kalupu. Nakon toga stavite kuglice u zamrzivač na 2 do 3 sata.

Čokoladna Glazura

Otopite čokoladu na pranoj kupelji. Izvadite kuglice iz frizera, zabijte štapiće za lizalice i svaku pojedinačno umočite u otopljenu čokoladu.Ocijedite višak čokolade.Pričekajte da čokoladna glazura očvrsne tako što ćete ostaviti kuglice na štapićima osuše u čaši.

Dekorativna glazura

Zajedno istucite sve sastojke i stavite u dresir vrećicu. Kad se čokoladna glazura na kuglicama stisnula možete raditi tanke crte sa dekorativnom glazurom.

Završnu dekoraciju napravite sa Perla jestivim bojama u spreju ili prahu.

 

Skills

Posted on

29/06/2015