Odabir kategorije proizvoda

Recept za cake popse Iced flowers

Recept za cake popse Iced flowers

Priprema: 30 minuta

Vrijeme pečenja:12/14 minuta

Sastojci za 20 komada:

2 jaja

80 gr maslaca (mekanog, najbolje neka odstoji malo na sobnoj temeperaturi)

160 gr brašna

2 gr praška za pecivo

prstohvat soli

100 gr šećera u prahu

7 gr kakao praha

1 jušna žlica mlijeka

malo vanilije (mlijevene na vrh noža) ili 2 kapi arome vanilije

maslac ili ulje u spreju ( za namašćivanje kalupa)

Dekoracija:

 

šećerni konfeti

Glazura:

1050 gr prosijanog šećera u prahu

105 gr bjelanjaka

105 gr limunovog soka

jestive boje u gelu

Priprema:

Istucite maslac zajedno sa šećerom u prahu i vanilijom.Dodajte jedno po jedno jaje, a potom dodajte prosijano brašno zajedno sa praškom za pecivo i malo soli. Dobro promiješajte i razdvojite smjesu na dva dijela. U jedan dio smjese dodajte još kakao i mlijeko. Stavite smjese svaku u jednu zasebnu dresir vrećicu. Lagano namastite kalup prije upotrebe ( obje strane). Napunite udubine tako da vam do vrha ostane 2mm prazno, ali tako da formirate vrh.Zatvorite kalup. Pecite na 180C 12 do 14 minuta. Izvadite iz pečnice i pustite nekoliko minuta da se ohladi prije nego što otvorite kalup. Nakon što ste otvorili kalup ostavite kuglice još nekoliko minuta da odmore u kalupu. Nakon što su se u potpunosti ohladili možete zabiti štapiće.

Glazura

Zajedno istucite sve sastojke i dodajte po želji jestivu boju u gelu.

Dekoracija:Umočite kuglice u glazuru, svaku pojedinačno, i držite po kutem kako bi se ocijedio višak glazure. Prije nego što  glazura u potpunosti očvrsne pospite ih jestivim perlicama po želji.Dok čekate da se glazura osuši možete ih staviti da stoje u čaši.

 

Skills

Posted on

29/06/2015