Odabir kategorije proizvoda

Panna Cotta sa narančom

Panna Cotta sa narančom

SASTOJCI:

ZA 4/5 OSOBA

VRIJEME PRIPREME: 30 MINUTA

Kolač smo pripremali u kalupu za semifreddo u obliku srca.

-280 g slatkog vrhnja

-170 g mlijeka

-130 g šećera

-12 g želatine u prahu

-1 naranča

-1 jestive boje narančaste

NADJEV

-70 g soka naranče
-16 g šećera
-¼ žličice kukurznog škroba
-½ žličice likera od naranče
ulje u spreju za podmazivanje kalupa

POSTUPAK

  1. Operite naranču i ogulite koru tako da ne zahvatite bijele dijelove ( kako ne bi bilo gorko). Stavite koru naranče zajedno sa slatkim vrhnjem, mlijeko i šećerom u posudu.
  2. Zakuhajte mlijeko, slatko vrhnje i koru naranče te maknite sa vatre i ostavite 40 minuta da se prožmu sokovi. Nakon toga procijedite.
  3. Želatinu stavite u hladnu vodu da se razmeška.
  4. Zagrijte 50 gr prethodno procijeđenog slatkog vrhnja i mlijeka te u njemu rastopite želatinu. Umiješajte u ostatak.
  5. Izdvojite 4 žličice u koju ćete umiješati jestivu boju. S ovime ćete napuniti udubine srca u sredini.
  6. Ostavite u zamrzivaču na 10 minuta kako bi srca stisnula.
  7. Izvadite iz zamrzivača i stavite ostatk smijese.
  8. Držite u hladnjaku 6/8 sati.

NADJEV

  1. Pomiješajte sok od naranče sa šećerom, kukuruznim škrobom i likerom od naranče.
  2. Zagrijte na laganoj vatri tek toliko da se sastojci stope zajedno. Odmaknite sa vatre i ostavite da se ohladi.
  3. Poslužite na tanjur panna cottu i prelijte nadjevom.
  4. Izvadite panna cottu barem 30 minuta prije serviranja

IDEJA: ukoliko nemate ili ne želite kolač sa likerom od naranče, možete ga zamijeniti sa nekoliko kapi jestivog eteričnog ulja naranče, po mogućnosti iz organskog uzgoja.

 

Skills

Posted on

14/03/2016